Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Everöds IF P-07

Följ

P-07

Följ oss för uppdateringar
Följ
Everöds IF
Fotboll
P-07
P10 Kompisligan vår
Tabell
Lag M V O F P
1 Everöds IF 8 0 8 0 8
2 Degeberga GOIF 1 0 1 0 1
3 Fjälkinge IF 1 0 1 0 1
4 Gärds Köpinge IF 1 0 1 0 1
5 IFK Osby 1 0 1 0 1
6 Kristianstad FC Blå 1 0 1 0 1
7 Näsums IF 1 0 1 0 1
8 Tollarps IF Vit 1 0 1 0 1
9 Wä IF 1 0 1 0 1

Match

Everöds IF

Tallavallen - Gräs - B-Plan
20 april 2017
18:00

Gärds Köpinge IF

Referat

Referat: Everöds IF - Gärds Köpinge IF

Hett derby i årets premiärmatch hemma på Tallavallen 2017!

Grannbyn Gärds Köpinge står för motståndet.

Äntligen dags för avspark inför 2017…grabbarna var likt ett kosläpp – det var mycket vilja och spring på samtliga redan under uppvärmningen. Idag ville de verkligen ge järnet och visa upp sig på sin hemmaarena inför alla tillresta åskådare. Dagens utsedda kapten var Jakob.

En egen inpräntad erfarenhet har alltid varit att aldrig iaktaga motståndarna inför en match, detta brukar se ut som om man står och beundrar dem och ger därmed motståndaren ett litet övertag redan från start…Här var våra grabbar ett undantag: De iaktog motståndarna som hade hela 16st (!) spelare i sin trupp…det såg mycket imponerande ut!

Dagens domare var vår egen Lucas från äldre lagen som fattade bestämt tag i pipan och blåste igång matchen i en molning blåsig premiärdag. Motståndarna satte högsta fart direkt efter deras avspark och fick ner vårt lag djupt, Otto fick stopp på dem och spelade upp till Fabian som vände upp - med två motståndare i ryggen fick de tillbaka bollen och tryckte ner oss återigen på vår planhalva. Denna press kom vi bara stundom undan, en studsande boll gjorde att vid försök till undanrensning blev istället till en luftspark och bollen hamnade till deras anfallare som kunde sätta dit ett mål.
Istället för att hänga med huvudet så fortsätter alla på samma positiva sätt.

Deras spelare trycker tillbaka oss genom ett mycket fint anfall, Otto täcker ut sin spelare så att Anton kan hjälpa till och få bort bollen till sidan. Tyvärr blir det ett missförstånd på mitten som gör att deras spelare kommer emellan och stjäl bollen och kan göra ytterligare ett mål på oss…

Direkt efter vår avspark får de ner bollen på vår planhalva, men vi är alla på rätt sida om bollen och Fabian spelar hem bollen till Otto som driver snabbt framåt genom hela planlängden och får till ett inkast strax utanför deras staffområde. Inkastet sätts snabbt igång och vi får en hörna som Nils lägger in på bakre delen av målet där Erik står och drar till ett skott på mål….strax utanför…nära reducering!

De vänder till snabbt anfall mot oss och första gången vår målvakt Johannes får visa sina snabba reflexer och räddar deras skott! Johannes gör en perfekt utspark som når fram via Jakob till Nils som spelar in till en friställd Izak…Izaks snabba fötter får till ett snabbt skott men deras målvakt gör en paradräddning. Deras spelomvändningar sker snabbt och de kommer åter in på vår planhalva – ett snabbt och hårt skott avlossat mot Johannes – som återigen står redo och räddar ut till hörna.

Nu blir det en stund ställningskrigande på mittplan från båda lagen.

Måns får bollen och kämpar mot hela tre stycken som trycker på – Måns hittar ut till Melker och vi får till slut tag i bollen och kan börja rulla boll igen – Anton sänder fram bollen till Nils som spelar upp till Erik som snabbt avlossar ett skott – strax utanför…

De vänder snabbt upp och bollen hamnar hos Johannes som gör en välriktat utspark till Nils som sätter fart och får många på sig men lyckas få ut bollen till Erik som gör ett inlägg som genom självmål går in – Mål!

Halvlek (vi byter målvakt till Jacob som var förutbestämt).
Vår avspark - vi sätter in högsta växel, får till en hörna som Melker skickar in till Otto som sätter dit den – Mål!

Vi är inte riktigt vakna med våra positioner efter deras avspark, vilket gör att de kan slinka igenom vår planhalva och får in ett mål.
Återigen får de komma långt ner på vår planhalva och skjuter mot mål – Jacob som nu står i mål lyckas göra en enhandsräddning.
Alla jublar och detta verkar stärka alla grabbarna både på och utanför plan – nu kör de verkligen på!
Vi får till ett bra tryck mot deras mål och Izak gör ett bra jobb med att jaga tillbaka bollen när vi tappade den på deras planhalva. Otto spelar fram Nils som sätter bollen välplacerat sidan om målvakten – Mål!

Måns sätter stopp på deras anfall och rullar bollen till Fabian som jobbar hårt på mitten, Erik får en passning långt nere på vår halva och sätter högsta fart framåt – når hela vägen fram som de räddar precis!
Vårt tryck består och vi erövrar bollen på mittplan genom Otto som hittar fram till Melker som vänder upp och driver mot mål och skjuter – Mål!

Jacob gör fina utsparkar som i stort sett når en medspelare varje gång och detta gör att laget kan snabbare hitta sina positioner från start och understödja sina kamrater.
Fabian får bollen via Johannes som vänder upp och skjuter utifrån som deras målvakt precis räddar!
Fabian erövrar bollen från dem och passar fram Melker som behärskat gör – Mål!

Motståndarna har långt ifrån gett upp – utan de fortsätter kämpa på och får till ett hårt tryck i slutminuten.
Våra grabbar Jacob, Måns, Nils och Anton får slita hårt i det lilla området motståndarna har låst sig fast vid – bollen går fram och tillbaka och skott täcks undan gång på gång, vi lyckas få ut till en hörna som de slår in och får till ett mål.

Domaren blåser i pipan och matchen är slut!
Segerjublet når inga gränser - hand i hand springer alla Everödare tillsammans och gör vågen mot de jublande supporterna!!!
Det blir även segersång i omklädningsrummet – ren glädje av denna fina insats de alla genomförde i premiären.

Det glada segerrusiga premiärlaget bestod idag av:
Johannes, Anton, Otto, Nils, Izak, Fabian, Måns, Melker, Jacob och Erik.